Катастрофата в Хитрино, която отне живота на седем души, а близо 30 бяха ранени, които се нуждаеха от медицинска помощ. Екипът на Спешна помощ от село Венец с фелдшер Назифе Раим е първият отзовал се на сигнала за влаковата катастрофа в Хитрино.

Медиците не са предполагали размера на ужаса там.

„Виждаме влакова композиция, която непрекъснато се чува някакъв пукот, дими. Някакъв огън под формата на топка, като огнена топка от тази влакова композиция прехвърча над главите ни и падна в основата на дърветата до нас, където бяхме спрели”, спомня си Раим.

След като адът приключва обаче медиците са забравени.

„След като видяхме как се награждават полицаи, пожарникари, а нас ни забиха някъде. И първият екип, шуменската линейка, по същия начин. Някакси трябваше да бъдем редом с тях”, казва Раим.

Тя благодари на всички, които са помагали на екипа ѝ на 10 декември 2016 г.

Междувременно пострадалите продължават да изпитват страх когато чуят преминаващ по релсите влак.

Шенай Ахмедова губи съпруга си и по-малкия си син, които загиват след взрива на газа при влаковата катастрофа. Къщата на семейството е напълно унищожена и сега Ахмедова и големият ѝ син живеят на квартира в Шумен.

„Много дълбока рана ни отвори това Хитрино. Липсват ми детенцето, мъжа ми най-много. Най-много за тях ми е болно”, споделя тя.