За първи път - онлайн Регистър на туристическите атракции в България. Той беше представен официално днес от министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Регистърът е отворен жив организъм и все още се надгражда, като предстои общините да изпратят необходимите данни за контакт с туристическите обекти и да могат туристите лесно да се свързват с тях”, поясни министърът.

Предстои да бъдат изградени и версии на чужди езици, както и връзка между регистъра и официалния портал на Bulgaria travel. Електронният регистър ще има и мобилна версия, която ще бъде достъпна през телефон.

Общата стойност на онлайн Регистъра на туристическите атракции е 5000 лева без ДДС, поясни още Ангелкова. По думите й благодарение на него ще се разбере какви са приоритетите на отделните общини.

Ще помогне ли новият онлайн регистър с обекти за развитието на туризма?

Регистърът ще предоставя на едно място наличната информация за различните видове туристически атракции на територията на цялата страна - културни и природни обекти, фестивали, религиозни храмове и др. 

Информацията, събрана от всички общини показва, че на територията на страната има повече от 20 хиляди туристически атракции. Започва и така нареченото туристическото райониране. То ще позволи на българските общини да кандидатстват за еврофинансиране, с което да обновят и рекламират своите забележителности.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!