Днес през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад. По-късно облачността ще започне да се увеличава. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София- 12.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

През нощта и утре сутринта на места ще превали слаб дъжд, но след това облачността бързо ще намалее. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат. В петък отново ще преобладава слънчево време, вятърът ще стане южен. В събота облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. В неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. Ще има и валежи, предимно от дъжд, но на места в северозападната част от страната, с понижението на температурите, дъждът временно ще премине в сняг. След това валежите временно ще спрат. В понеделник застудяването ще продължи. Валежите отново ще се активизират, в западната половина ще вали сняг, в източната - все още дъжд.