Гняв в Габрово заради побоя над продавач в денонощен магазин. Хора се събраха пред общината в града, за да изразят своето недоволство срещу агресията във всичките й форми.

Първоначално с мирно шествие протестиращите се отправиха към следствения арест, където са задържани тримата биячи. Напрежението обаче ескалира и те се опитаха да нахлуят в сградата. Чуват се искания за оставки. Засега полицията успя да удържи протестиращите.

31-годишният продавач Венцислав опитва с думи да потуши агресията на трима мъже над друг клиент. Кадрите от охранителните камери в магазина показват, че целият конфликт продължава 7-8 минути. Касиерката натиска паник бутона. Тя разказа, че никой не е помогнал, а само са гледали.

Полицията не съобщи за инцидента. Собственикът на магазина пусна видеото в социалните мрежи, а пускането на биячите от ареста предизвика гняв в града.

В резултат кметът на Габрово Таня Христова издаде заповед и се разпореди с полицията за незабавни проверки по закона за гражданската регистрация на адресите, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент.

"Ако се окаже, че силите на органите на реда в Габрово не са достатъчни, ще поискам допълнителни сили и средства от министъра на вътрешните работи г- н Младен Маринов, с който вече проведох телефонен разговор”, обясни Таня Христова.

Така нападателите отново се озоваха зад решетките. В късния следобед се сдобиха и с обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице по хулигански подбуди.