Тази година дадохме над 5 милиона за световните купи за ски, за мотокрос, за волейбол, за художествената гимнастика и други спортове. В последните 20 години не е правено такова нещо и базите бяха на път да изчезнат. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на реновираната база на Българския национален тенис център "Карлсберг" в София.

Обновяването на базата е на стойност 1 млн. лева и е осъществено по проект и с подкрепата на спортното министерство. По думите на министър-председателя скоро с подобни тенис съоръжения ще се сдобият Пловдив, Бургас и Варна.

„Вече може да се играе тенис и на закрито, и на открито. Очакваме от нашите състезатели да защитят този милион, който дадохме на федерацията. Мисля, че се справихме прекрасно в условия на криза и подпомогнахме максимално тениса”, каза пред журналисти Борисов.

На откриването присъства президентът на Международната тенис федерация Франческо - Ричи Бити, президентът на Тенис Европа - Жак Дюпре, българският отбор за купа "Дейвис" и други гости.

Първите събития на обновения тенис център започват тази седмица. Жребият за двубоите от трета група на зона "Европа" на Купа "Дейвис" ще се тегли именно в новата база на 1 май.

Повече четете в спортната секция на btv.bg!