Остава тежко състоянието на 18-годишното момиче, което пиян шофьор блъсна преди 10-ина дни в Монтана. Случилото се потресе града и там започна кампания както за събиране на средства за лечение, така и за справедливо наказание за виновника.

Елина е в 12. клас на местната езикова гимназия. Повече от седмица вместо на училище, тя е в болница. Блъсната е в късните часове на 18 февруари на една от основните улици в града. Била е с приятеля си. Той също е ударен.

„Натисна газта много преди завоя. Точно в средата на завоя вместо да даде повече газ да излезе от него, той пусна газта и директно в нас.", разказва той.

Колата изхвърля момичето на трийсетина метра в канала. „И там долу скочих, изтеглих я (…) Нямаше как да я оставя да се удави. И му викам: „Ела слез и ми помогни! Той взе да ми се смее.", спомня си Милен Милчов.

Шофьорът е на 29. Карал с близо 2 промила алкохол. Санкциониран е многократно за нарушения на пътя.

„И още дори не мога да повярвам, че се е случило на сестра ми и се надявам, че всичко е един кошмар, ще се събудя и тя ще е окей. Но не, не е.", казва братът на Елина Калоян.

Елина е с множество тежки счупвания. „Има нужда от помощ, предстоят скъпи операции, семейството няма финансовата възможност да ги плати и затова ние се организирахме.", казва съученичка на Елина.

Само за ден от гимназията събират хиляда лева и обявяват благотворителен концерт. С дарения се включват и от други училища, помагат хора и организации от целия град. Присъединяват се и футболните клубове на Монтана и „Лудогорец".

Кампанията за Елина продължава, срещу шофьора тече разследване.

И вие можете да помогнете на Елина с дарение на следната банкова сметка:

УниКредит Булбанк

BG70UNCR70001522549416

Титуляр: Елина Георгиева Георгиева