Между минус 1 и минус 3 градуса паднаха температурите тази сутрин в много места, във Видин и Добрич измериха минус 5, а в Драгоман- минус 6 градуса.

През деня обаче, над страната ще преобладава слънчево време и много бързо ще се стопли. Вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина и в Източна България до умерен. Максималните температури ще се повишат до стойности между 8° и 13°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4 °.

В петък ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Ще бъде предимно слънчево и по-топло с дневни температури между 11° и 16°, но минималните ще са все още между минус 2° и 3°.

В събота и неделя с усилване на вятъра, отначало от северозапад, а впоследствие от североизток, ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България, а през втория ден и в южните райони, ще превали слабо, дъжд и сняг.

В началото на другата седмица с усилване на вятъра от запад, временно и от югозапад, ще се затопли. След краткотрайно разкъсване и намаление на облачността, по-късно през деня в понеделник, тя отново ще се увеличи. Във вторник превалявания от дъжд ще има само на отделни места в страната; в планините над 1600 метра ще превали сняг.