Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 10° и 15°.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

През нощта от югозапад ще започне увеличение на облачността. Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 1° и 4°.

Утре ще бъде облачно. Около обяд от югозапад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. Ще се появи слаб източен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максимални температури между 5° и 10°, в София около 5°.

   

През нощта срещу неделя валежите ще продължат, като дъждът в Северна България и високите полета на Западна ще премине в сняг.

В неделя през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и високите полета в Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход - между 0° и 5°.

В източните райони вятърът от североизток ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.

В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне, на места временно и ще стихне, а впоследствие ще стане южен.

Минималните температури ще се понижат, а дневните ще започнат да се повишават.