Антонио Иванджиков, студентът набеден за плагиат на книгата на Божидар Димитров, не е имал за цел да се прослави като автор, а само да си вземе изпита успешно. Той учи книгоиздаване във Великотърновския университет.

Като част от задача във втори курс, Антино е трябвало да представи курсова работа, която изследва пътя на издаването на една книга. За да спести време, задочникът е потърсил в интернет готов вариант на книга с корица и така се е спрял на „12 мита в българската история”. Като автор посочил себе си, за да е издържано изпълнението за пред университета. След това изпратил книгата за печат с искане за една бройка.

По закон от печатницата са задължени да изпратят три бройки от книгата на Националната библиотека като депозит и така тя се е озовала там. „Очаквах те да са пълни професионалисти и да имат редактори, които следят за тези неща. Не може едно произведение, с едно и също заглавие да е издадено два пъти от различни издателства, от два различни автора", обяснява Антонио.

Студентът мечтае да стане спортен журналист и много съжалява, че е замесено името на професор Божидар Димитров в това недоразумение. „Не съм го направил с цел да го обидя или да открадна труда му. Просто за учебна цел го използвах”, казва Антонио.