Днес над източната половина от страната ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Над Западна България облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°.

През деня над планинските масиви от Западна България, облачността ще е променлива, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Над планините от Източна България ще е предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд. По билата ще духа умерен до временно силен югозападен вятър. Дневните температури ще са по-ниски и максималната на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През следващите три дни ще бъде облачно. С прекъсвания ще вали дъжд, сумарно повече ще са валежите в Западна България. В сряда вятърът ще е с източна, в четвъртък и петък - със северна компонента. Температурите ще продължат да се понижават, повече дневните. И през почивните дни ще остане предимно облачно. В събота все още ще превалява, но по-слабо и на по-малко места. В неделя ще е без валежи, в Дунавската равнина - ветровито. Максималните температури слабо ще се повишат.