Какво може да накара един молекулярен биолог да пише текстове за попфолк песни. Звучи невероятно, още повече когато става въпрос за 30-годишно момиче от Чепеларе - Анастасия Мавродиева. Тя е писала текстове за Анелия, Константин, Преслава, Цветелина Янева и др.

Снимка: bTV

„Душевното ми удовлетворение го доставя факта, че пиша стихотворения. Имам 3 стихосбирки, което категорично не може в България да ти бъде професия, да си изкарваш прехраната. Но според мен трябва някой да го прави, за да може след време да оставим нещо, някакво културно наследство. Другото, което правя - пиша текстове на песни. По този начин стига до по-голяма аудитория това, което пиша. Там си вадя повече пари”, твърди Анастасия.

Снимка: bTV

Тя разказва, че е работила като сервитьорка в едно заведение в Димитровград (меката на попфолка). Веднъж шефът й предложил да помогне на певица да си оправи текста. „Тогава нямах намерение да пиша текстове за попфолк. Поправих, помогнах й и после реших, че мога да пробвам, нищо не губя”, споделя младата жена.

Анастасия е завършила е „Молекулярна биология” в Пловдивския университет и „Публична администрация” в Европейския колеж. Казва, че в България е много трудно да се занимаваш с това, което си завършил.

Тя се опитва да пише текстове, от които да не се срамува някой ден. Доволна е от избора, който е направила преди 5 години. Все пак се надява някой ден да работи и по специалността си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!