Нови разкрития по скандала с приема на деца в детските градини в София. След публикации в медиите Столичната общината оповести детайли от нейна проверка в квартал „Горна баня”, които показват, че децата на партиен член и поддръжник на уволнената директорка, са приети там с неизрядни документи. 

Има ли личен и политически интерес от задълбочаването на скандала около детската градина в „Горна баня”. Потърсихме гледните точки на всички засегнати.
Иво Мирчев е един от поддръжниците на уволнената директорка Мариана Иванова и активист от „Да, България”. След избухването на скандала от партията поискаха оставки. И двете му деца са посещавали детското заведение.

Проверката на общината показва, че синът на Мирчев е отписан от друга градина през септември 2014 г. и записан няколко дни по-късно в Горна баня чрез преместване. Молба затова обаче не е открита.

Дъщеря му пък е записана през септември 2016 г. по реда за деца с хронични заболявания. Мирчев е подписал, че прилага медицински документ. Такъв обаче не е открит.

Бащата коментира, че е попълнил типова бланка, дадена му от администрацията на градината в „Горна Баня” за прием по допълнителни критерии и никой не е искал от него медицинска документация. Изпрати до редакцията ни имейл, в който пише, че детето е прието през работна група от дирекция образование.

Изводът на Столичната община е, че децата на Мирчев са част от неправомерния прием в 164-та детска градина.