На 2 октомври 2014 г. Борислав Сандов от "Зелените" пише във „Фейсбук” профила си, че председателят на Надзорния съвет на минната компания "Асарел Медет" е: "отровителят олигарх".

Поводът е съдебната сага, която "Зелените" водят срещу разширяването на мината край Панагюрище. Година и половина по-късно панагюрският съд осъжда Сандов да плати обезщетение от 3 хиляди лева на засегнатия Лъчезар Цоцорков.

„Абсурдното в случая е, че г-н Цоцорков дори няма „Фейсбук” и той е разбрал за това какво аз съм написал от своя пиар служител”, коментира екоактивистът.

Съдията в Панагюрище отказа да коментира решението си, което със сигурност ще бъде обжалвано.

„Смятам, че това дело не е просто един индивидуален акт, а то е много опасно за обществото като цяло. На база на него можем да напълним цял един съд с такива дела”, коментира Сандов.

Досега у нас има няколко дела за обиди в социалните мрежи, напомня юристът Александър Кашъмов: „Хората носят отговорност за обиди и клевета и във „Фейсбук”. Съдилищата трябва да проявяват по-голяма толерантност в тези случаи. Критиката по отношение на действия, по отношение на политика, по отношение на подобни неща трябва да бъде свободна и да не бъде атакувана от закона”.

Въпреки зададените му въпроси, Лъчезар Цоцорков не пожела да застане пред нашата камера. Пред съда той е посочил, че заради обидите се е почувствал емоционално нестабилен.