„Ако Слави Бинев е диалогичен, няма да се карам с него. Ако е диалогичен, комуникативен и с идея за движение напред, защо да не работим?” – такъв коментар направи председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев в предаването „Тази неделя” по bTV за назначението на депутата от Патриотичния фронт за председател на парламентарната Комисия по култура и медии, което взриви културната общественост.

„Бинев да си взима документацията и да си тръгва. Аз нямам нищо против човека Слави Бинев, не знам колко е компетентен по въпросите на културата. Нямам отношение към него като политически интерес. Имам проблем с марката „Слави Бинев”, заяви Мутафчиев.

„Ако съсловието каже, че излиза на протест, аз ще изляза с тях. Моят ангажимент обаче е да бъда политик”, заяви още Мутафчиев.

Актьорът, който не крие политическото си пристрастие към партия ГЕРБ, разкритикува Бинев за отношението му към настоящия премиер Бойко Борисов. „Всички знаем неговото минало. Когато излизаше да си прави дивиденти за избор в Европейския парламент – че Бойко Борисов бил с не знам какво минало, а ти с какво минало си, че ще говориш за миналото на другите?”, упрекна го Мутафчиев.

„БИАД е ъндърграунд пространство, в което се хвърлят салфетки и е пълно с к***и”, продължи актьорът с препратка към миналото на Слави Бинев като собственик на столичен чалга клуб.

„Много хора ме мразят, щото съм пич. Българинът не обича успелия човек, така ни е вкарано с пръст отзад в манталитета. Бих се озъбил на всеки, който си позволява да се ебава с гилдията. Ако не кажа, няма да съм аз”, допълни Христо Мутафчиев.

Въпреки че гилдията въстана и срещу друго ключово назначение на висок пост – на Вежди Рашидов като министър на културата и във втория кабинет „Борисов”, председателят на Съюза на артистите защити скулптора. „Рашидов не е марка, а личност, който направи марка в изкурството. С Вежди работим прекрасно още от самото начало, затова стоя зад него, не в любимия начин на драскачите в жълтата преса. Ние сме се разбрали”, заяви той с шеговит тон.

За новите превъплъщения на актьора на театралната сцена вижте повече във видеото: