Наш зрител сигнализира за грубо отношение в Бюрото по труда в Асеновград. Преди дни 31-годишната Хюля решава да се регистрира в бюрото. Тя е студентка втори курс психология и има 80% инвалидност – дясната й ръка по рождение е с недъг.

Когато отива в бюрото обаче тя е посрещната с груби думи от служителката зад гишето. „Посрещна ме една жена, която ми каза „кажи, ма” – това беше първото отношение”, разказва Хюля.

Тя разгледала списък със свободните работни места и продължила да задава въпроси, което допълнително изнервило служителката. Хюля пояснила, че е с телково решение за инвалидност и попитала дали ще бъде уведомена ако има подходяща за нея работа. „Вие какво, тук за милостиня ли дойдохте да си търсите, искате да ви галим ли? Какво като имате телково решение, това беше отговорът от нейна страна”, казва Хюля.

31-годишната жена е живяла в Европа, но казва, че никога не е била унижавана по този начин.

От Бюрото по труда в Асеновград признаха, че и друг път са получавали сигнали за грубо отношение от въпросната служителка. „С жената е разговаряно веднага и е предупредена за това отношение”, поясни директорът на бюрото Екатерина Гешева.

Заради обидното държание Хюля ще подаде сигнал до Министерството на труда и социалната политика, с надеждата, че хората в неравностойно положение също ще бъдат ценени като личности.