Състоянието на двегодишната Николета, която пострада при една от вчерашните верижни катастрофи на магистрала „Тракия”, се подобрява след извършена операция. Детето е със сърдечни операции и възстановяването му е изключително деликатно.

Рано сутринта на 31-ви март семейство Иванови пътували към София за преглед на двегодишната им дъщеря, която се нуждае от специални грижи след прекарана сърдечна операция. „Трябваше да отиваме в ИСУЛ, да ни приемат в болница за преглед, да й пускат камери, детски бронхоскоп”, разказа майка й Радостина Иванова.

По ирония на съдбата, на път за болницата, семейството попада в мелето от коли. „На 136-ия километър, изведнъж рязко като стена, много гъста мъгла. Набих рязко спирачки, последва удар. След това втори отзад и така”, спомня си катастрофата бащата Здравко Иванов.

„Когато ме измъкваха, в безсъзнание, вече питах за детето. Те казаха, че са го взели и е добре. И го носеха към линейката. После мене извадиха, бях много затисната”, допълни майката Радостина.

„Да, много бързо действаха. На нея й беше затиснат крака. Помогнаха с щанги, веднага всичко дадоха, седалки къртихме”, каза още съпругът й.

Двегодишната Николета е настанена в детската хирургия на пловдивската Университетска болница. Има счупена бедрена кост. Майката е с травма на таза, а бащата - с контузия на гръдния кош и корема. Въпреки нараняванията, хората са щастливи, че са живи.

Общо девет от пострадалите при верижната катастрофа на магистрала „Тракия", все още се лекуват в пловдивската университетска болница. Двама от тях са приети допълнително вчера, след като преди това преминали през болницата в град Раковски.

Най-тежко състоянието на трима пациенти, настанени в ортопедията. Тяхното възстановяване ще отнеме месеци.