„Дават 50 хил. долара за главата ми, някоя „Ислямска държава” ги дава. Само това малко ме притеснява”, каза Динко Вълев в предаването „Тази сутрин”.

Динко Вълев, който се прочу с незаконните арести на мигранти по границата, ще бъде разследван от Районната прокуратура в София. Проверката ще бъде направена по искане на Българския хелзинкски комитет, който подаде сигнал за „извършени престъпления срещу лица, търсещи закрила и срещу обществения и правов ред в страната”. За това обвинение Динко от Ямбол може да получи от 1 до 4 години затвор.

„Няма какво да ме притеснява това, хората си вършат работата”, коментира още Динко. Той продължава да подкрепя тезата си, че мигрантите са нападнали него, след като случайно се срещнали на границата, докато той се разхождал с АТВ-то си.

„Искам всички да видят как третират един човек, който се е защитил при нападение. Ако ме бяха убили досега щяха да ме забравят. Аз съм обвиняем за това, че съм се защитил”, каза още Динко.

Той поясни, че е дал дума повече да не ходи на границата. „Не искам да създавам неприятности и да трупам негативи. Ако се притеснявах от нещо – имам американско гражданство, щях да отида да живея там”, допълва Динко.

„Аз не се чувствам виновен, че съм се защитил. Чувствам се предаден, че някакви хора в интернет се чудят какво да правят”, каза още той.

Другата гледна точка

„Динко е от хората, които искат да се самоизтъкнат. И с АТВ-то, и с татуировките, и с бицепсите. Това е човек, който иска да се показва”, смята Нидал Алгафари.

Той определи ситуацията с Динко Вълев и обявената награда за главата му като водевил. „Тези хора на границата просто са си вървяли и не са търсили Иван, не са търсели Георги, търсили са Динко... Това е поредното нещо, което показва, че този човек има нужда от този тип говорене за себе си”, допълва Алгафари.

„Ако тръгнем да сравняваме Българския хелзинкски комитет с Динко – те са несравними! Комитетът са едни доста смели хора и когато тръгнат за някаква кауза, тя е кауза. И смятат, че всеки човек има равни права с всички останали”, допълва още Алгафари.

„Има едни хора, които са като Динко и смятат това за геройство, има и други от другата страна”, каза още той.