Спортни деятели от Варна впрегнаха деца в контрапротестна акция в подкрепа на кмета Кирил Йорданов.

По време на пресконференция на тема „Кой иска оставката на Кирил Йорданов?" на закритата лекоатлетическа писта в града на децата, които тренираха там по същото време, беше възложено да държат плакати с надписи „Долу ръцете от кмета", "Искаме си кмета", „Долу корумпираните ръце от Варна".

На други плакати, с които децата позираха пред камерите, пишеше „Не на анархията", „Спортна Варна си обича кмета", "Кмете, ние те подкрепяме".

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

„Ние сме се събрали в залата и просто подкрепяме кмета и искаме да си го запазим", каза Ана-Мария. 12-годишният Димитър Димитров пък каза, че кметът Йорданов всички ги обичал. „Помага ни в тежки случаи с каквото може,” добави момчето. То призна, че родителите му не знаят, че подкрепя кмета с лозунг „Кирил Йорданов – интелигентният избор".


В пресконференцията участват треньори, състезатели и спортни ръководители, както представители на културния елит във Варна.

За оставката на кмета Кирил Йорданов настояват гражданите на Варна на ежедневните си протести. След като на 20 януари 36-годишният Пламен Горанов се самозапали с такъв призив пред сградата на общината, искането за оставка беше основното на 40-хилядния протест в неделя.

Градоначалникът обаче отказа да подаде оставка, докато прокуратурата не установи пряка връзка с дейността му като кмет и инцидента с Пламен. Той отбеляза също, че за него на местните избори са гласували 70 000 души, които били повече, отколкото протестиращите срещу него.