В понеделник очакваме валежи в цялата страна. Причината е средиземноморският циклон "Татяна", който се придвижва към Балканите. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен, а с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, още преди обяд по високите западни полета, а по-късно през деня и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка- между 5 и 20 см в повечето райони.

В 17 области на Западна България е в сила предупреждение от втора степен за валежи от дъжд и сняг. На изток е в сила жълт предупредителен код за валежи от дъжд.

В нощта срещу вторник валежите ще отслабнат и ще започнат да спират.

Във вторник все още на места, главно в северозападната половина, ще превалява сняг, но вече слаб, а до края на деня валежите навсякъде ще спрат. През нощта срещу сряда облачността ще се разкъса, а вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с отрицателни минимални температури, достигащи на места до минус 5, минус 7 градуса. През деня ще има разкъсана облачност, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопля. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-чувствително в Източна България и повишението на температурите ще продължи. Ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от дъжд. В петък и събота отново ще има валежи, на места значителни. В източната половина от страната ще бъде ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е сравнително топло, валежите ще са от дъжд. В западната половина ще нахлува студен въздух и през втория ден по високите полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.