„Разговорът за трагедията на гимнастичката е неизбежен – много трагичен случай, това е шокираща история. От друга страна има едно неумерено многословие,  една логорея на медийното любопитство, невъздържаност, лош стил, липса на такт, тършуване на детайли, упорство да се говори вместо да се мълчи”. Това обяви в предаването „Лице в лице” психиатърът д-р Николай Михайлов по повод опита на едно от момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика – Цветелина Стоянова, да се самоубие.

По думите му прекомерното любопитство към този случай може да е травматично за „оцелелите жертви” – близките, момичетата от отбора, треньорите.

„Ако ние сме цивилизовано общество и имаме култура на внимание един към друг – в семейството и извън него, бихме могли да забележим детайли на криза, на тревожност и депресия и особено на словесни сигнали на отчаяние. Тогава бихме могли да бъдем отворени за разговори по такъв начин, че човекът в криза да се почувства освободен да споделя. То не става пи директивен път, не става чрез шеги или битова сприхава комуникация, става чрез съчувствие (емпатия)”, коментира психиатърът.

Д-р Михайлов похвали реакцията на премиера Бойко Борисов относно предложението за международна флотилия в Черно море. По думите инстинктът на Борисов отново е проработил и отново е изиграл ситуацията за собствена публична полза, изиграл го е медийно. От друга страна президентът Росен Плевнелиев с неговото колебание е дал пример как не трябва да изглежда един президент, смята Михайлов.

За новия лидер на БСП Корнелия Нинова Николай Михайлв смята, че е амбициозна, не е без качества – има интелигентност, има биография на човек, който е поемал отговорност и се е сражавал. Дали обаче тя се сражава автентично с Борисов ще стане ясно при парламентарни избори и поведението на БСП след такъв вот.