Хиляди българи изпълниха площад „20 април" в Копривщица, за да наблюдават възстановката на събитията от Априлската епопея.

Учителят Георги Доросиев за поредна година ще влезе в влезе в един от ключовите образи на възстановката. Живее в Копривщица и всеки път се вълнува, когато трябва да изиграе Бенковски.

„Бил е по-млад – загинал е на 33 години, аз съм с 20 години по-голям от него. Надявам се гримът, който ми е сложен днес, максимално да ме доближава до героя,” сподели той пред bTV.

В словото си премиерът Марин Райков припомни че никой отвън не е помогнал на тези, които са вдигнали въстанието преди 137 години.

„Това е гаранцията, че независимо от междуособиците, от калта на политическите интриги днес, у нас има нещо твърдо, има жив въглен на достойнство и гордост, който гарантира, че България ще пребъде,” каза министър-председателят.

Докато премиерът говореше за „калта на политическите интриги" представители на различни партии агитираха сред гражданите и шепнешком молеха журналистите в кадър да влезе и техният кандидат. От медиите получаваха отказ, а хората просто не им обърнаха внимание.