Много желаещи да сключат граждански брак на днешния ден - 12.12.2012 г. Вярата в сакралността на датата ще отведе пред олтара 60 двойки в София, над 20 в Бургас. Но данните не са окончателни, защото заявки могат да се правят дори днес. Специалистите по гражданско състояние в цялата страна обещават, че няма да върнат никого.

Във Враца днес ще има шест сватби. Броени часове делят Момчил и Магдалена от момента, в който ще станат семейство.

Той е от Враца, а тя - от Бургас. Заедно са от три години покрай работата си в престижна немска компания, която им позволява да обикалят света, да забавляват туристите като аниматори и да се обичат. Прибрали се от Египет специално за сватбата. Деня на сватбата избрал Момчил.

„Искахме да е в 12 часа, 12 минути и 12 секунди. За съжаление нямаше такава възможност, но датата си остава, и за нас тя е важна, защото следващата такава дата сигурно ще е три хиляди и не знам си коя, пък дотогава не ми се чака”, казва Момчил.

За Магдалена датата също е много важна. ”За мен тази дата е хармонична, красива, харесва ми, чисто и просто, като я напишеш”, обяснява тя.

Въпреки че ги делят броени часове от заветното „да", тя и той изглеждат спокойни. Нейната рокля тип туника е във византийски стил, а той ще бъде с жълто поло и черен панталон. Възрастните не се бъркат в избора на младите. Бащата на Момчил държи да покаже кайсиевата ракия, отлежала, 12-годишна, с която ще почерпи гостите на тържеството.