Благовест Методиев с усмивка разказва за живота си. Живот на човек с увреждане заради възпаление на гръбначния мозък. Преминава през 11 операции на краката. След последната е прикован вкъщи за 6 месеца. Не спира за миг с рехабилитацията.

"Прогресът е бавен, но има прогрес, малко по малко, все по-добре се чувствам, все по-стабилен", споделя ни той.

Благовест е почти на 26. Завършва топлотехника в Техническия университет в София.

Ходи на фитнес. Спортува и вкъщи -  има лост за набирания, с който поддържа добрата си форма.

Преди 8 месеца случайно се запознава с Невена. Днес казва за нея: „Тя е абсолютно всичко за което съм си мечтал някога - разбира ме, говори ми, красива е, всичко".

В ТЕЛК-а на Благовест пише, че е с 95% трайно намалена работоспособност. Получава символична, според него, инвалидна пенсия. Въпреки увреждането си работи - от 1 година е в софтуерна компания. Пътува до работното си място с градския транспорт - сменя няколко вида превоз. Пътува 1 час , за да стигне до работа и 1 час за да се върне обратно вкъщи.

Нито шефът, нито пък колегите, го разпитват за заболяването.На работното място намира нови приятели. И се чувства пълноценен: „Хората с увреждания не бива да се смятат за други хора, някакви извънземни все едно, ние реално сме си същите като всеки един човек, просто имаме някакъв проблем, който е видим, справяме се, всеки може да го направи, стига да поиска".