Твърденията за насилие в семейството са лъжа – всичко се прави с цел да се откажа пред нотариус от претенциите си върху семейното жилище. Така пред bTV обвиняваният в домашно насилие баща на две деца Валентин Петров обясни своята гледна точка за действията на съпругата си. Преди ден Вера Иванова обяви гладна стачка заради „нехайството” на социалните служби по проблемите в семейството.

Пред bTV майката обясни, че тя и синът й Даниел, който е с увреждане, са били малтретирани, но от това страдала и по-малката дъщеря Ванеса.

„Не е имало домашно насилие, обичал съм децата си, грижел съм се за тях. Всичко е лъжа. Причината е, че тя иска да ме отдели от децата, искаше да ми стъжни живота, както ми се закани още 2011 година. Иска да се откажа от къщата ни, в която имам и собствен сервиз. Оттам бях изхвърлен със заповед на 3 март”, обясни обвиняваният баща.

По думите му от 2010-а съпругата му заживява на семейни начела с друг мъж. „Тя не живееше при нас и грижите за децата бяха поети от мен и донякъде от тъщата. На 8 декември обаче, когато отидох да взема детето от училище, ми се показа една декларация от учителките, че само съпругата и бабата могат да вземат детето”, допълни Валентин Петров.

Думите му потвърди и неговият адвокат по бракоразводното дело, заведено през февруари миналата година, Капка Гергинова. Според нея, когато започва съденето със спор за имотите, тогава започват и обвиненията в насилие. „Медицинско уж от 2010 г. се появява чак 2012 г. Няма сезирана официално Закрила на детето, съд, прокуратура”, казва защитникът.

Представители на Закрила на детето потвърдиха, че знаят за случая и следят семейната среда на двете деца от май 2012-а. „Децата са в риск, защото не се допускат до бащата. Той трябва да има участие в грижите за тях. От месеци не сме спрели да следим този случай, което до голяма степен дразни майката - тя избягва контакта на децата със социалните работници”, обясниха от институцията.