„Като се погледнете в огледалото, виждате ли Пеевски?” – този въпрос, зададен от българин в Лондон, стана поне формалната причина министър-председателят Бойко Борисов еднолично да отмени цял куп големи обществени поръчки. Ако наистина можем да говорим за премиерски катарзис, то виновникът е един – Иван Киселов.

„Когато става въпрос за катарзис е важно да се видят фактите, ние всички знаем как тези неща могат да бъдат видени наяве”, коментира младият българин в ексклузивно интервю за „120 минути”. Той подчерта, че приветства всеки, „който е готов да промени курса и да поеме видими за хората ангажименти, които не се изчерпват с едни празни думи”.

Киселов, който от години живее в чужбина и работи в сферата на финансите, отбеляза, че на място Борисов не е дал отговор на въпроса, а всичките интерпретации на метафората за огледалото (в т.ч. и от Делян Пеевски) не са „нивото, което може да доведе нито до промени, нито до реални неща, които да направят от България съвременна държава, която да може да се сравнява с подобните на нея страни”.

Според него е крайно време да се огледаме около себе си и да осъзнаем какви са реалните рискове: „В България мненията се сменят, сменят се партиите, официално назованите намерения, но резултатите не се променят. Реалността остава една и съща, все по-извън света около нас, все по-назад от случващото се около нас”.

Киселов подчерта, че смята, че в света, в който живеем, „връщането в България е едно много естествено продължение на едно образование и една кариера”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!