Възможностите за създаване на българско-израелска програма за обмен на специализанти и докторанти в областта на медицината между УМБАЛ "Александровска" и израелски лечебни заведения беше обсъдено днес на среща, съобщиха от Организацията на евреите "Шалом".

В срещата са участвали посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз, д-р Костадин Ангелов - изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска" АД, Максим Бенвенисти - председател на Организацията на евреите в България "Шалом", д-р Александър Оскар - председател на "Шалом"-София, и Йосиф Меламед - главен секретар на "Шалом".

За реализацията на програмата се предвижда да се създаде борд от независими експерти с доказани професионални качества. Максим Бенвенисти е обявил, че д-р Александър Оскар ще бъде официалният представител на ОЕБ "Шалом" за подготовката и реализацията на програмата.

Посланик Шаул Камиса Раз е заявил, че "развитието на сътрудничеството в областта на лечебното дело между Израел и България ще бъде едно от приоритетните направления заедно с развитието на селското стопанство и туризма".