Интензивен трафик със засилени полицейски проверки по пътищата в днешния последен празничен ден. Кои бяха най-натоварените отсечки в деня на голямото прибиране?

Голяма част от шофьорите послушаха съвета и използваха вчерашния ден да се приберат по домовете си. Задръствания не се образуваха, но трафикът беше натоварен по обяд.

От Пътна полиция отчитат намаляване на произшествията, но увеличаване на случаите с употреба на алкохол и наркотици.

Трафикът към столицата се увеличи по обяд. Натоварените точки и днес си останаха магистралите и пътищата до зимните ни курорти. Затруднен трафик имаше и на местата с ремонти, като тунел „Ечемишка“, Кресна и Симитли.

На Владая се образуваха големи колони, като още в 8 сутринта днес бе въведено реверсивно движение и до задръствания не се стигна. При Владая, който по традиция е проблемен по време на голямото пътуване, днес движението се извършваше без проблеми.

Не се размина обаче без катастрофи. В Русе автобус на градския транспорт и автомобил се удариха, като леко пострадаха двама пътници и шофьорът на колата.

Без травми се отърва и 6-годишно дете, което пострада при катастрофа между 2 автомобила в локалното на бул. „Цариградско шосе“.

От Пътна полиция отчитат намаляване на произшествията, но увеличаване на нарушителите с употреба на алкохол и наркотици.

„От началото на операцията 23 декемрви случаите са над 400 за употреба на алкохол и наркотични вещества. Като стойностите отчетени от дрегерите бяха доста фрапиращи в някои случаи, с концентрация над 3 промила. Около 3 промила говорим вече за тотална неадекватност от водачите. Няма как да управляваш с 3 промила алкохол“, обясни Лъчезар Близнаков от Пътна помощ.

От Пътната полиция отчитат 17 тежки катастрофи с петима ранени и една жертва по новогодишните празници.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!