Апартаментът на депутата от БСП Таско Ерменков е бил обран. Случаят е от нощта на 3 юли, но парламентаристът го огласи едва днес. Крадците нахлуват, докато семейството спи.

„Полицията и аз предполагаме, че сме били упоени с газ. От всички кредитни карти са откраднати руските социални карти на жена ми за получаване на пенсията по възраст в Русия”, обясни Ерменков.

Апартаментът е обиран и преди 3 години. Извършителите не са установени. „Представете си, че се събуди човек и засече крадеца вътре в собствената си къща – единия от двамата ще го застигне лоша съдба”, посочи депутатът. 

От полицията твърдят, че бум на домовите кражби няма.

Още един потърпевш от престъпление разкритикува МВР – режисьорът Людмил Иларионов. В началото на май шофьор стреля по колата му с газов пистолет след изпреварване. „Г-н Радев, стреляли ли са по вас”, попита той вътрешния министър. „На мен ми се случи преди 3 месеца. Знаем човекът кой е, заснехме го на пътя. Не мислите ли, че хората просто вече не вярват и не се обаждат”, попита още Иларионов. „Разбирате ли колко е сложно да се стигне до нещо, вие сте типичен случай”, отговори Радев.

От МВР обясниха, че разследването продължава.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!