Днес ще бъде предимно облачно, в равнините - с намалена видимост. В крайните северозападни райони ще превалява сняг, а разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в крайните югозападни райони - до 13°.

 

През нощта ще бъде облачно и почти тихо. Валежи са малко вероятни. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°. И утре ще се задържи облачно, на места в равнините и низините в сутрешните часове ще е с мъгли. Около обяд ще се появи слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са между 3° и 8°,  в крайните югозападни райони – до 10°-11°. Привечер в Северна България ще започнат превалявания от мокър сняг, които през нощта срещу неделя ще обхванат по-голямата част от страната, по Черноморието и в Горнотракийската низина ще са от дъжд.

 

В неделя в по-голямата част от страната ще превалява сняг, като по-съществени ще са валежите на места в Западна България. Със  силен североизточенвятър ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, максимални – между минус 2° и 3°.

През първата половина от следващата седмица ще бъде ветровито и студено, а валежите от сняг ще продължат. В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна покривка, по-съществена в Северозападна България. По високопланинските проходи и в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания.

Във вторник за кратко валежите ще отслабнат, в отделни райони и временно ще спрат, температурите съвсем слабо ще се повишат. До вечерта, с преминаването на средиземноморски циклон и свързаният с него студен фронт, снеговалежите ще се активизират.

По-късно през деня в сряда валежите в Западна България ще отслабнат и ще спрат, докато в Източна са възможни значителни количества, в североизточните райони ще има виелици и навявания.