Пускат обходния път на Поморие. Четирилентовата отсечка е последната от разширението на пътя Бургас – „Слънчев бряг" и ще изведе движението извън Поморие. Така, в сезона на отпуските по-лесно се пътува вече по Южното ни Черноморие.

Обходният път е готов със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за около 20,6 млн. лв.

Другата седмица започва изграждането и на Северния обход на Бургас и така пътят до курортите по Черноморието още повече ще се съкрати, каза премиерът Борисов, който бе в Поморие.

Снимка: Министерски съвет

Той коментира и актуални теми, сред които строителството на Алепу. Инвеститорът си е вкарал автогол с проекта, коментира Борисов и заяви, че по време на неговото управление няма кой да разреши там да бъде изграден хотел.

Тече разследване, а виновните ще си получат наказанието.

Премиерът коментира и вчерашните обвинения на президента Румен Радев.

"Най-вероятно се е разхождал - ето ги обществените поръчки се виждат зад мен. Това е неговата роля - да отиде да се разходи, да каже нещо и на другия ден вие да ме питате. Ние всеки ден показваме това, което е видял. Пълен е язовирът на Белмекен, чак до Перник караме вода, така че само хубави неща. Пожелавам му хубава неделя, времето е хубаво, малко да се опита и той да обединява, а не да разединява всеки ден нацията. То не е интересно вече, ние показваме направеното. Бизнесът му, бизнесът ви, бизнесмените ми, бизнесмените му. Българският бизнес да заслужава такова отношение? Единственото, което му завиждам, е за това, че успя да направи реформата в съдебната система - това да ти пращат съдиите предварително актовете си и да ги одобряваш. Ето това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало", заяви Бойко Борисов.

Снимка: Министерски съвет

По отношение на дългите опашки към Гърция той иронично коментира, че се радва, че българите са толкова организирани да чакат по 15 км, предварително да попълват електронни декларации и да си плащат сами PCR тестовете. Все пак им препоръча да го правят и в посока българското Черноморие.

А кметът на Поморие призова планиращите почивка да помислят, преди да решат на къде да пътуват. 

До дни започва изграждането на Северния обход на Бургас, с което пътят до курортите ще се съкрати още.   

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!