„Няма да коментирам и да влизам в ченгеджийските номера на разединителя Румен Радев. Това е неговата роля – да се разходи някъде, да каже нещо и на другия ден да ме питате“, каза в Поморие премиерът Бойко Борисов.

В събота президентът заяви, че Борисов подкрепя бизнес, който точи хазната и го нарече "диспечер на скандални обществени поръчки".

„Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни, аз общувам с този бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната, но не общувам с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основния диспечер на порциите е премиерът“, заяви държавният глава при посещението си в спортен комплекс "Белмекен".

„Малко да се опита и той да обединява, а не да разединява нацията. Ние показваме направеното. Българският бизнес не заслужава такова отношение“, каза още Борисов.

Премиерът коментира и скока на заболели от COVID-19 в последните седмици. Въпреки тревожната статистика, той беше категоричен, че допълнителни противоепидемини мерки през юли и август няма да се налагат, а ще се разчита на самосъзнанието на хората.

"Като затворим баровете, тези чартъри, където идват тука - в Слънчев бряг, какво да ги правим? Или в Поморие!? Значи или казваме, нацията: „Прибирайте се вкъщи“. Но всеки има правото сам да си се прибере вкъщи. Защо трябва да го задължа?! Всеки може днес да отиде, да се прибере вкъщи, да се заключи и да си стои там. Това не е забранено! А защо искате със заповед да го забраним?! Ми, пазете се! Не се скупчвайте, пазете дистанция, дезинфекцирайте! Трябва да живеем! Приемаме, искате да затворим, а защо като беше затворено всеки ден питаха: „кога ще отворите“. Топло е времето, то е лято, затова е хубаво", каза Борисов.

В Поморие премиерът откри обходния път. Отсечката е последния етап от модернизацията на пътя Бургас – „Слънчев бряг“. С построяването му транзитното движение се изнася извън града, повишава се безопасността на движението и се намалява замърсяването на въздуха.

Обходният път на Поморие е готов със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за около 20,6 млн. лв.