Обещаната от властта по-евтина сянка на плажа и това лято се оказа мираж.

Зрители на bTV се оплакаха, че били принудени да платят за комплект от чадър и два шезлонга, въпреки че искали да ползват само един.

Сянката на първа линия в Лозенец е оценена на 18 лева. Ако искате да се печете там, трябва задължително да ползвате чадър и два шезлонга.

„Има различни зони, има зони само с чадъри, само чадър със шезлонг и чадър с два шезлонга. Специално тази зона отпред са първите три реда с два шезлонга. Когато има такива клиенти, ги насочваме – плажът е много голям", обясни Силвия Кисьова, представител на концесионера.

От Комисията за защита на потребителите обясниха, че по наредба зоните са две – платена и свободна, и не може платената да бъде по-малко или повече ВИП.

"Имаше случаи не само на некоректно обявяване, но и принуда потребителят да ползва услуга задължително, което също е нарушение", каза Димитър Маргаритов – председател на КЗП.

"Значи 20 лева нощувка, 20 лева чадър на плажа. Това си е жив обир! Какво ползваме – един пясък непочистен, пълен с фасове", оплака се Костадин Ганчев.