Временната парламентарна комисия по проверката за злоупотреби и нарушения при изразходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50% държавно участие през последните 10 години ще има заседание от 13 часа.

Днес трябва да бъде изслушана Петя Аврамова - регионалният министър в оставка, за управлението на дружество "Автомагистрали", дейността на "Български ВиК холдинг" и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради.

Силен политическият отзвук от комисията имаше в края на миналата седмица. Стана ясно и, че прокуратурата започва проверка. Ще бъдат проверявани твърденията и на двамата бизнесмени - Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

В петък, на изслушване в парламентарната комисия, Светослав Илчовски заяви, че е бил изнудван и рекетиран от управляващите и фирми, свързани с ГЕРБ, а Ангелов отрече твърденията му.

Днес от фирмата, чийто собственик е Иван Ангелов се обърнаха към медиите в отворено писмо. Дружеството е готово  за пълна данъчна ревизия и проверки на всички институции. 

В писмото се посочва, че „неверните изказвания, уронващи престижа на дружеството, доведоха до спад в цената на акциите, което ощети инвеститорите с реални 24.36 млн. лв.“