Продължава политическият отзвук след твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за рекет, корупция и финансови измами.

Документите от изслушването му в парламентарната комисия за ревизия на властта ще бъдат изпратени на прокуратурата.

Комисията успя да постигне целта си – публично да се чуе как се рекетират хора в България. Това коментира председателят ѝ Мая Манолова („Изправи се! Мутри вън!“).

Работата на комисията ще продължи с изслушването на регионалния министър в оставка Петя Аврамова за управлението на държавното дружество „Автомагистрали“ в понеделник.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов също наруши медийното си мълчание днес. Той сравни скандала в комисията със сюжет на държава от третия свят и обяви, че направеното от ГЕРБ трябва да бъде „изчегъртано“. За БСП каза, че е „най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам“.

В същото време не влезе в конкретика за евентуални коалиции и бъдещия състав на парламента след предстоящите избори.

От профила си във „Фейсбук“ лидерът на Левицата Корнелия Нинова критикува изказването Трифонов, че преизчисляването на пенсиите било популизъм.

„Ние в залата видяхме защо и КОЙ изкомандва групата на "Има такъв народ". Дали господин Трифонов е видял не знам, защото така и не стъпи в парламента. Но и в двата случая гласуването против преизчисляването на пенсиите на ИТН  е лошо за него“, написа лидерът на социалистите.

Слави Трифонов не отговори конкретно и дали би поел поста министър-председател, ако партията му спечели предсрочните парламентарни избори.
А  на въпрос дали "Има такъв народ" ще излъчи кандидат за президент, Слави Трифонов отговори, че изборите за държавен глава са му далече.

Почти 19 млн. лв. на ден е струвало на данъкоплатците 45-ото народно събрание. Това пък изчисли премиерът в оставка Бойко Борисов.

По негови сметки за миналите избори са изразходвани 150 млн. лв., които биха могли да се насочат за „здравеопазване, образование или асфалт“.
Според премиера в оставка, хазната ще плати още 100 млн. лева за извънредните избори през юли.