„До мен не е достигало СРС с Дянков, Танов, Борисов и Мишо Бирата". Това заяви новоизбраният шеф на комисията за конфискация и бивш зам.-министър на правосъдието Пламен Георгиев пред БНР.

Скандалът около покойния вече бивш собственик на пивоварната "Леденика" и президент на баскетболната федерация Михаил Михов избухна през януари 2011 г., когато се появи стенограма на телефонния разговор между Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. В него премиерът казва по повод митническа проверка: "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...".

Относно аферата "Тановгейт" Пламен Георгиев коментира: "Делото навремето беше стартирано срещу високите нива в митническата администрация. Аз тогава разписах използването на СРС и действително бяха записани доста такива разговори, но тези разговори, които впоследствие бяха изнесени, никога не са стигали до мен и това се доказа от комисията за разследване на СРС.

„Законът за конфискация има за цел да възстанови справедливостта. Искам дебело да подчертая, че този Закон е създаден именно, за да преследва лица, които са извършили престъпление”, заяви Пламен Георгиев.

"Аз мога да гарантирам, че няма да допусна комисията да бъде въвлечена в каквито и да е извън законодателни способи за разрешаване на някакви проблеми, скандали и т.н.”, обеща той.

Георгиев не допуска, че законът за конфискацията ще бъде отменен тъй като това би било ”несериозно”.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!