„Стая за спешна медицинска помощ“ в централата на държавното предприятие „Автомагистрали“ има, но тя прилича по-скоро на помещение в хотел, отколкото на такова в лечебно заведение. Това беше окончателно потвърдено от новите шефове на дружеството Валентин Вълков, Десислава Христова и Иван Станчев, които се включиха онлайн в пресконференцията на регионалния министър Виолета Комитова.

Те го направиха именно от помещението, за чието съществуване първи съобщи сайтът bird.bg в своя публикация с богат снимков материал. По думите на Десислава Христова от нововписаното днес ръководство, бившият вече шеф Стоян Беличев сутринта наредил на сайта на „Автомагистрали“ да се качи съобщение, че написаното в статията е лъжа.

Това съобщение вече е свалено, а тримата определиха определиха стаята като хотелска, тъй като в нея няма предвидените в заповедта на предишния директор медикаменти. Вместо това там е поставена двойна спалня, нови чаршафи, масажен душ, стекове минерална вода и безалкохолни напитки, както и шоколадови бонбони.

По думите ѝ на този фон официалната стая за почивка на работещите е 2 на 2 метра и в нея има само няколко стола. "В тази стая по заповед е трябвало да има шкаф с медикаменти, едва ли спалня за двама е подходяща за спешна медицинска помощ", отбеляза тя.

„Ние сме тук и можем да ви покажем сами да прецените за какво става дума. Това е едно от малките неща, които се виждат в рамките на нашия кратък престой, но ви уверявам, че всичко ще бъде променено и ще се работи по един съвсем нов начин. Надяваме се политиката и политическата среда да бъде съвсем различна след 11-ти“, подчерта Христова.

Смяната отне близо месец, тъй като беше обжалвано от досегашния изпълнителния директор на дружеството Стоян Беличев.