Над 120 депутати в 44-тото Народно събрание, което започна работа тази седмица, са дебютанти. Сред тях са Боряна Георгиева от „Воля”, Александър Симов от БСП и Жечо Станков от ГЕРБ са от новите депутати в 44-тото Народно събрание.

И тримата обещават да са активни и да не влязат в статистиката като най-мълчаливите народни представители в този мандат.

Боряна Георгиева, на 29 години, е била манекен. Учила е „Управление и мениджмънт” и е работила в сферата на туризма. Запознала се е с лидера на „Воля” Веселин Марешки преди доста години – не помни колко точно – попаднали в обща компания. Относно снимката, на която доста интимно е прегърнала Марешки, тя казва, че това е приятелска прегръдка, прегръщала е и други свои приятели.

Александър Симов, на 39 г., е по-известен сред новите депутатите, защото е журналист. Свикнал е да води спорове и да задава провокативни въпроси.

Два дни, след като се закле като депутат той обяви в профила си във „Фейсбук”, че е предложил брак на приятелката си Юлия Ал-Хаким.

Снимка: Facebook

Ние с Юлия живеем заедно от 3 години, каза Симов и уточни, че предложението за брак е най-смелата крачка в живота му. Тя осмисли живота ми, жените успяват да придадат уют в живота, каза още депутатът от БСП.

Жечо Станков от ГЕРБ е на 34 години, син е на българския състезател по борба Дончо Жеков. Казва, че от баща си е научил да бъде честнен и дисциплиниран.

Снимка: БГНЕС

Станков не се притеснява от изяви в пленарната зала. 4 години е бил общински съветник в Бургас и твърди, че е бил много активен. Беше и зам.-министър на енергетиката.

Вижте повече във видеото: