Не се чувствам с нещо по-голям от другите, всеки от нас има еднакви права и еднакви задължения и всеки има своята компетентност. Това каза пред журналисти новоизбраният председател на Народното събрание Никола Минчев от „Продължаваме промяната“.

Той посочи, че в крайна сметка няма да има ротационен принцип в управлението на законодателния орган.

В Народното събрание под негово ръководство ще „се води разумна и конструктивна дискусия по същество, без процедурни хватки, без да превръщаме парламента в място за скандали“. „Влизам с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност. Ще положа необходимите усилия, за да отговоря на изискванията, които самата институция поставя. Ще разчитам най-малкото на зам.-председателите, бих казал, че екипът е доста сериозен. Бих се съветвал с Ива Митева, тя е и зам.-председател“, каза още Минчев в отговор на журналистически въпрос.

Той призна, че тепърва ще се запознава с функциите, свързани с председателското място, като му предстои среща със секретаря на Народното събрание, за да реши дали ще продължи да работи с него, а вече се работи и по новия правилник. „Ръководил съм екип от хора, доколкото се е налагало в адвокатската ми практика. Екип от 240 човека не съм водил до момента, но за всяко нещо си има първи път“, заяви Никола Минчев.

Той подчерта, че е напуснал работата си в кантората преди да стане част от „Продължаваме промяната“ и не е в конфликт на интереси, но не каза кога точно е получил предложението. То е дошло от Кирил Петков.