Нови четири метростанции предстои да бъдат пуснати в другия край на третия лъч на софийското метро. Това са станциите в квартал Овча купел и крайната станция в квартал „Горна баня“. Пускането им се очаква в средата на април.   

А от тази събота метрото отново ще достига до метростанция "Хаджи Димитър".  Тази спирка на подземната железница беше затворена преди точно два месеца, на 19 януари, когато между нея и  метростанция „Театрална“ възникна авария. Причината, която беше посочена, са подпочвени води, които надигнаха релсите. 

„Плаща строителят. ние не плащаме нищо, ремонтът е извършен изцяло за сметка на изпълнителя. Ние покрай този ремонт направихме проверка на съседните участъци, така че няма такъв участък, където може да се случи подобно стечение на обстоятелствата, освен този. Тука сме вземали мерки, усилили сме конструкцията с коефициент на сигурност едно и половина. Тоест гарантирали сме, че не може да се повтори този случай“, заяви изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев.