Нови десет сантиметра сняг натрупа в София. Над сто снегорина започнаха да чистят столицата още през нощта. Въпреки това София се събуди, затрупана със сняг.

В събота падна 15 сантиметра сняг. Сега в кварталните улички вече има 25 сантиметра сняг. И понеже тротоарите са непроходими, хората са принудени да вървят по платното за автомобили.

Улиците и булевардите, където минава градският транспорт, са добре почистени. Снегорините започнаха работа още през нощта, продължават и през деня. Проблемът сега са някои от подлезите. Ако стълбите не са почистени и опесъчени, стават истинска пързалка.

От общината уверяват, че заснежените подлези ще бъдат почистени и призовават столичани на всяка цена да започнат да чистят снега пред домовете си, защото след ден-два ще бъде още по-трудно за чистене и по-лесно за падане.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи пред bTV, че днес следобед ще се прави анализ на свършеното от снегопочистващите фирми и напомни, че при констатиране на 5% несвършена работа, няма да се заплаща нищо.