Нов сняг и отново проблеми по пътищата. Верижни катастрофи по пътя за Витоша по чудо не взеха жертви, а две деца пострадаха заради непочистения път.

Пътят към Витоша приличаше на ледена пързалка. Автомобилите бяха абсолютно неконтролируеми. За щастие, верижните катастрофи се разминаха без сериозно пострадали. Две деца бяха заведени в болница за преглед. Възрастна жена остава за лекарско наблюдение.

Метри по-надолу във верижна катастрофа се бяха ударили още четири автомобила и автобус на градския транспорт. Блъснали са се около шест коли и автобус. Според хората не е почистено и не е опесъчено.

Късмет е, че няма жертви от инцидента. Търсим фирмата, която отговаря за поддръжката на този участък. Реакцията им вижте тук:

Компанията ще бъде санкционирана, казаха от столичната община. Техни аварийни екипи помагаха на закъсалите коли, а в късния следобед проблемният участък беше почистен и опесъчен.

Проблеми имаше и на магистрала Тракия. Километрична колона от автомобили се  образува на входа на столицата заради катастрофирал автомобил.

Заради силния снеговалеж беше затруднен трафика и в посока Пловдив.