Отново инцидент с джакузи. Майка твърди, че пръстът на крака на 3-годишното й дете е бил разкъсан в хотел в Шкорпиловци.

Инцидентът е станал в събота преди парти по случай Хелоуин в спа комплекс. По разказ на майката, детето е получило сериозни травми, а там не е имало спасител и медицинско лице. Според хотела джакузито е напълно изправно.

Елена Попова и 3-годишната й дъщеря били в джакузито, когато, приближавайки се към нея, детето започнало да пищи.

„Каза "нещо ме поряза, нещо ме поряза", аз веднага станах, вдигнах детето на ръце да видя какво се случва и от крачето, пръстите долу на десния крак, шурна огромна кръв и висеше месо”, разказа майката на детето Елена Попова.

Медицински преглед два дни по-късно установява разкъсно-контузна рана. От хотела твърдят, че съоръжението е безопасно. Ваната не работи с помпа, която може да засмуче крачето.

Самото джакузи е без режеща част или част, която може да нарани било възрастен или дете, каза управителят на комплекса Димо Андонов.

Майката се оплака още, че в момента на инцидента не е имало спасител, лекар не е дошъл, превързали раната само с жена от спа-центъра.

От ръководството на хотела предлагат законова забрана малки деца да влизат в джакузи.

Двете страни ще решат спора в съда.

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Комисията за защита на потребителите започват проверка по случая.

През февруари 4-годишно момиченце пострада, след като беше засмукано от помпа в хотелско джакузи в курорта „Златни пясъци”.