Това, което преживяхме днес в парламента, беше доста страшно. Тези хора, които бяха отвън, онкоболните, и изобщо този геноцид, който извърши мнозинството.

Те спечелиха с едни шест гласа на „Воля” на един човек, който е и с висящи дела, не мисля, че могат да се гордеят толкова много с тази си победа. Това каза в предаването „Лице в лице” депутатът от „БСП за България” Нона Йотова.

„Беше много неприятен дебат, в един момент дори се чудих как е възможно да се води такъв дебат, да вземаш надеждата на хората. Ако на един болен, на който му остават три години живот и ти му вземеш тази една година докато чака – какво правим”, допълни Нона Йотова.

По темата с поскъпването на водата, депутатът заяви, че ще подкрепят протеста за поскъпването утре.

„Това с повишаване на цената на водата и то на закрито заседание – това са 14 големи града, като цифрите са безумни – за софия увеличението е 9,5% и ще се стигне до 2,36 лв. на кубичен метър, в Бургас – 8,7%, ще се стигне до 2,77 лв.

Това с какво е свързано, да не би с доходите на хората, които са се увеличили? Не е ли поредният опит да обеднее народът за интересите на монополистите.

"Софийска вода", когато спечелиха концесията, обещаха, че няма да има поскъпване на цените, нарушиха го.

Сега казват, че това е инвестиция за по-малко загуби на вода, а по-малкото загуби нали означават по-големи печалби, защо трябва гражданите да плащат”, допълни Нона Йотова.

Тя каза, че приветстват всеки, който е против това поскъпване, утре пред сградата на „Дондуков” в 10:30 ч.

В коментар на темата за квотите за българската музика, депутатът каза, че не можем да не мислим за това, че нашата култура е нашата национална идентичност.

„Независимите музикални продуценти издават една пийпълметрия, в които има дни наред, в които не се пуска нито едно българско произведение.

„Малко по малко ние се губим. Има три монополни фирми, които пускат тяхната си музика, да не говорим какво качество е, с ужасните текстове, които се пеят от малките деца. Трябва да се мисли малко и за това възпитание на децата”, коментира още Нона Йотова.