Номинираният за министър на образованието Николай Денков уточни, че никога не е казвал, че трябва да се отменят външното оценяване или държавните зрелостни изпити.

Той е квотата на „Продължаваме промяната“ и е един от двамата министри, които запазват поста си то служебното правителство.

„Рано е да се говори за удължаване на учебната година, защото това е доста тежък процес, свързан е с изпитите“, уточни Денков след представянето на целия състав на проектокабинета в Народното събрание.

Той обяви, че е говорил вече с предложената за министър на здравеопазването Асена Сербезова и първата им задача ще е да седнат заедно с медицинските специалисти и да обсъдят какъв ще бъде подходът за присъствено обучение в условията на пандемия.

Служебният министър посочи, че в коалиционното споразумение е залегнал и преглед на учебниците и учебните програми, който ще отнеме време.

Денков коментира, че за него не е било трудно да се съгласи да остане на поста, защото има добри отношения с Кирил Петков и Асен Василев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!