Емблематичната книга на Йордан Радичков „Ноев ковчег” е с ново издание месец преди отбелязването на 90 години от рождението на писателя. Премиерата е със специална изложба в Столичната библиотека.

За „Ноев ковчег” се смята, че е своеобразната кулминация на творчеството на Радичков и впечатлява с красив език и многопластови истории. Новото издание е със специални илюстрации на младата художничка Ива Димитрова, а голяма част от тях са изложени в изложбата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Всичко беше много интересно, много красиво написано - много визуално. Илюстрациите са някакви детайли извадени от текста общо взето, които се надявам читателят да открие и той, които на мен са ми направили по-различно впечатление. Мисля, че са представителни за текста”, казва художничката на илюстрациите Ива Димитрова, която споделя, че любимо ѝ произведение е  „Трите врани", за чиято визуализация ѝ е била много лесна.

На премиерата, освен внука на писателя, който носи същите имена, са и много хора на изкуството, поставяли произведения на Радичков на сцена.

Картините ще бъдат в Столична библиотека до края на месеца, а книгата, определяна за мистерия и нещо повече от „роман", вече е в книжарниците.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!