Има достатъчно доказателства, че тялото, открито снощи в пернишкия квартал "Бела вода", е на изчезналия през януари Емил Боев. Това потвърдиха днес и от полицията, и от прокуратурата.

Преди минути стана ясно и че смъртта му не е насилствена. Това показват резултатите от тройната аутопсия, научи bTV.

Тялото е намерено в шламохранилището. И от полицията, и от прокуратурата казаха, че още снощи семейството на Емил Боев е било в Перник и е разпознало тялото на младия мъж. От прокуратурата заявиха за bTV, че на този етап разследването се запазва, но след съдебномедицинската експертиза ще стане ясно дали то ще бъде прекратено.

Два месеца след началото на разследването - фактите според прокуратурата са неоспорими. Личната карта на Боев е намерена заедно с тялото на 25-годишния мъж.

“Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че именно това е тялото на Емил Боев. Около 22:30 часа са били уведомени от органите на полицията. Близките със разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят трупа в отделението по съдебна медицина, те също са потвърдили”, каза говорителят на Окръжната прокуратура-Перник Албена Стоилова.

“Около 18:45 часа едно лице, което се е разхождало по брега е забелязало трупа, след което е сигнализирало на телефон 112. Някъде след между 40 и 60 дни трупът изплува на повърхността и това е причината да не бъде забелязан, макар че е правен многократно обход с дронове”, каза зам.-директорът на ОДМВР-Перник комисар Йордан Николов.

Веднага след изнесената информация, за bTV братът на Емил Боев каза, че полицията не го е търсила, за да разпознае тялото и да огледа откритите лични вещи. 

Приятелите на семейството, които живеят в тяхната къща, определиха Емил Боев като добър човек.

Майката и бащата на Боев отказаха коментар.