Намерени са вещи и особени белези, които дават основание да се предположи, че намереното в Перник тяло е на Емил Боев, казаха от Окръжната прокуратура в града. Уведомени са неговите близки, които още снощи са видели тялото и са потвърдили, че става въпрос за изчезналия 25-годишен младеж.

Тялото бе открито, изплувало от езеро край пернишкия квартал „Бела вода“ вчера. Предстои да бъде извършена ДНК експертиза, след която категорично да бъде заключено, че се касае за Емил Боев.

При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие. Днес ще бъде извършен оглед и аутопсия от специалисти по Съдебна медицина.

При случаи на удавяне тялото първо потъва, а след определен период от време изплува. Зависи от метеорологичните условия и е много специфично, обясниха властите. Между 40 и 60 дни тялото изплува на повърхността и това е причината да не бъде забелязано, въпреки че многократно е правен обход с дронове и друга техника.

Очакват се резултатите от аутопсията и съдебно-медицинската експертиза, които ще дадат заключение каква е причината за настъпването на смъртта – удавяне или насилствена смърт.