Няма данни за пострадали или загинали български граждани при терористичното нападение в нощен клуб в Истанбул. Това съобщиха от външното ни министерство за bTV. Посолството ни в Анкара и консулствата ни в Турция остават във връзка с всички местни власти.

Телефонът за връзка с българското Генерално консулство е +90 533 383 64 14.

Междувременно външният министър в оставка Даниел Митов изрази съболезнованията си към близките на загиналите във „Фейсбук”.

Той написа, че посрещането на Новата година в Истанбул бе окървавено от поредния терористичен акт, при който десетки невинни граждани загубиха своя живот. Солидарни сме с народа на Република Турция в този тежък момент.

Изразяваме своите съболезнования на близките на загиналите и желаем бързо възстановяване на пострадалите.

България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма.

В сайта на външното ни министерство е отправено предупреждение към пътуващите ни сънародници към южната ни съседка. Там се казва, че има повишено ниво на риск и се предупреждава да се пътува в определени райони на страната само по необходимост.