„Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка.

От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки – най-вече миграцията“. Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда“.

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата.

По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат. 

"Отидохме от уважение и за да му кажем, че няма да го подкрепим. Поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ", заяви Нинова и допълни, че не изключва да има правителство с третия мандат.

"Цели системи се разпадат в държавата, имаме нужда от стабилно управление. Вижте какво става в МВР, с шофьорите, които карат дрогирани. Служебният кабинет кадрува, сключва договори, но не внася бюджет и не носи стабилност", каза тя.