Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини новите партии в парламента, че заради нежеланието им да гласуват предложения от нея мораториум върху сключването на концесионни договори и назначенията на кабинета в оставка на Бойко Борисов правителството „продължава да раздава, назначава и продава“.

„БСП внесохме мораториум правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове. "Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната на парламента, се хвърлиха да обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова“, написа председателят на БСП в свой пост във „Фейсбук“ относно поведението на „новите партии“ в стартовите дни на 45-ото Народно събрание.

„Стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални  номера. Някои от "новите" си позволиха да нападат БСП в желанието си да изпъкнат. А сега вече са се засилили да внасят мораториум от свое име. Очевидно в паника от гафа. През това време правителството в оставка продължава да раздава, назначава и продава“, пише Нинова.

„И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата. Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра  реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега“, написа лидерът на социалистите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!